Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Slimme binnenzonwering maakt van je huis een oase van comfort

Slimme raamdecoratie en gordijnen zijn een stap richting meer comfort en gemak in huis. Voeg een vleugje connectiviteit toe en zowel licht als temperatuur worden altijd geoptimaliseerd op elk moment.

Nieuw comfort en gemak voor jouw huis

Somfy introduceert zijn nieuwe gemotoriseerde en verbonden binnenzonwering die perfect het licht en de temperatuur in al je kamers optimaliseert, op elk moment van de dag. Vanaf het moment dat je je dag begint en tijdens al je activiteiten, of je nu thuis bent of onderweg, kun je je slimme, geautomatiseerde binnenzonwering en gordijnen zo programmeren dat ze automatisch openen of sluiten. Dit helpt om natuurlijk licht en temperatuur te optimaliseren en dus energie-efficiëntie te verbeteren; het vermindert schittering, waarborgt privacy en beschermt je huis.

Bovendien kun je altijd en overal de status van je apparaten in real-time controleren en beheren. Je hebt geen trekkoorden meer nodig om je rolgordijnen of gordijnen te bedienen. Gemotoriseerde zonwering, die geruisloos werkt op netstroom of batterijen, maakt je ruimtes veilig voor kinderen en vriendelijk voor huisdieren. Perfect comfort voor iedereen!

Beheer natuurlijk licht

Van wakker worden met daglicht tot thuiswerken en het afsluiten van een rustige avond: je elektrische zonwering en gordijnen openen, stellen zich af en sluiten geruisloos. Je geniet de hele dag door van zacht en constant natuurlijk licht in huis, voor optimaal visueel comfort.

Creëer de juiste sfeer met spraakbesturing

Misschien is je gezin dol op filmsessies in de late namiddag op regenachtige weekenden. Met je slimme speaker activeer je je filmscène. Je zonwering gaat omlaag om schittering te voorkomen en de verlichting dimt. Alles staat klaar voor een gezellig en spannend familiemoment.

Beheer het binnenklimaat op een subtiele manier

De buitentemperatuur beïnvloedt het comfort van je kamers binnen. In de zomer, zodra de thermometer de 25°C voorbij gaat, sluiten je rolgordijnen en gordijnen automatisch. Niet alleen blijft je huis koeler, je beschermt ook je meubels en planten.

In de winter gaan je gordijnen automatisch omhoog om het zonlicht binnen te laten. In beide gevallen is je binnenzonwering een eenvoudige manier om de binnentemperatuur te regelen, wat je ook helpt om de energie-efficiëntie van je huis te optimaliseren.

Zorg voor je privacy

Wanneer de avond valt en iedereen zich verzamelt voor het diner om de dag door te nemen, gaat je slimme verlichting aan en sluiten je raamdecoraties automatisch. Niemand van buitenaf kan naar binnen kijken, en jij geniet van een moment samen, alleen jullie.

Bescherm je huis

Je gemotoriseerde binnenzonwering en gordijnen openen en sluiten automatisch terwijl je weg bent. Je kunt ook je verlichting zo programmeren dat deze aan- en uitgaat zoals gebruikelijk. Voor buitenstaanders lijkt het alsof je thuis bent.

Vergroot je wooncomfort

De Somfy gemotoriseerde binnenzonwering, compatible met Zigbee (vanaf versie 3.0), kan worden verbonden met de TaHoma switch. Dit is de slimme bediening van Somfy en bijbehorende TaHoma-app. Je kunt dan je binnenzonwering bedienen, waar je ook bent.

Je kunt je comfort verder vergroten door je ervaring uit te breiden met compatibele producten van Somfy (in rolluiken, pergola's, poorten, camera's, enz.) en van grote smart home-merken zoals Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit, Philips Hue, Sonos, Velux, Legrand... Met Somfy weet je dat je eenvoudig nieuwe slimme producten kunt toevoegen om jouw ideale woonomgeving te creëren, in jouw eigen tempo.

Gemoedsrust

Het geeft altijd rust om te weten dat je investeert in een langdurige oplossing (de meeste producten hebben 5 jaar garantie, sommige motoren zelfs 7 jaar) en die gemakkelijk te gebruiken is. Mocht er een probleem ontstaan, dan kan je installateur gebruikmaken van remote diagnostiek om het probleem te identificeren, wat betekent dat je niet thuis hoeft te zijn. Je installateur kan het probleem zelfs op afstand oplossen. Als dat toch niet lukt, kun je eenvoudig een afspraak maken.

Dat is ook gemakkelijker voor jou. Met Somfy is je huis een oase van rust en gemak.

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive