Al vele jaren bewijzen wij op het gebied van appartementen en woningbouw projecten dat we begrijpen wat de uitdagingen en eisen zijn die aan projectontwikkelaars en huizenbouwers worden gesteld. Tel onze jarenlange ervaring met domotica-oplossingen voor consumenten hier bij op en u weet dat u met Somfy een expert aan tafel heeft.
In Europa zijn naar schatting 54 miljoen smart homes en dat aantal zal tegen 2025 naar verwachting de 110 miljoen overstijgen.
Maar waarom is de vraag naar slimme woningen en connected wonen zo groot?
De pandemie heeft ertoe geleid dat we ons huis op een nieuwe manier gebruiken. Voor veel mensen is hun huis een multifunctionele ruimte geworden, waar we niet alleen wonen, maar ook werken, sporten en ontspannen.
De kopers en huurders van nu zijn zich ook veel meer bewust van de noodzaak minder energie te verbruiken. Er is meer begrip voor de rol die technologie hierbij kan spelen en ontwikkelaars streven nu naar het creëren van ruimtes die comfort, efficiency en veiligheid bieden en tegelijkertijd gericht zijn op duurzaamheid op de lange termijn. Met een dergelijke toename van de vraag zal de wereldwijde investering in groene gebouwen volgens experts tegen 2030 kunnen oplopen tot zo'n 24,7 biljoen euro.
Met Somfy kan uw woonproject een slimme, responsieve un centre zijn, die de verwachtingen van kopers nu en in de toekomst ruimschoots overtreft.
Volgens klimaatdeskundigen is de gemiddelde temperatuur in Europa de afgelopen 100 jaar met 1 graad gestegen. Dat heeft geleid tot meer hittegolven op het continent. Als de temperatuurstijging doorzet en de 2 graden overschrijdt, dan kan dat gevaarlijke gevolgen hebben. Om deze problematiek te helpen bestrijden, heeft de Europese Commissie diverse initiatieven genomen, waaronder het stimuleren van nieuwe technologieën om de lichtinval in gebouwen te automatiseren, zoals zonwering of slimme jaloezieën. Dat gaat oververhitting tegen en zorgt er in de winter voor dat de warmte van de zon juist wordt benut. Woningen en gebouwen die extreme temperaturen bereiken, zijn niet alleen zeer onaangenaam om in te wonen, maar kunnen in het slechtste geval ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij de bewoners, met name bij kwetsbare of oudere mensen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat 15% van de jaarlijks 250.000 extra sterfgevallen door klimaatverandering in de jaren 2030 tot 2040, veroorzaakt wordt door hittestress bij mensen van 75 jaar en ouder. Oplossingen zoals slimme zonwering dragen bij aan het beheersen van de binnentemperatuur in gebouwen. Daarmee helpen ze oververhitting tegengaan en verhogen ze het leefcomfort het hele jaar door. Het benutten van natuurlijk licht levert op lange termijn gezondheidsvoordelen op en vermindert tegelijkertijd het energieverbruik en de CO2-uitstoot.
Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Europese regeringen voeren nieuwe regelgeving in om te kunnen voldoen aan de doelstelling van de Europese Commissie om de uitstoot van broeikasgassen in de EU in 2050 terug te brengen tot nul. Het creëren van duurzame manieren van werken staat centraal, inclusief het ontwerp en de constructie van gebouwen. Waarom gebouwen? In de meeste EU-landen geldt dat slechts 10% van alle gebouwen goede energieprestaties kan aantonen, voornamelijk als gevolg van slechte constructie en isolatie. Om die reden geloven deskundigen dat de bouw, woningen en gebouwen verantwoordelijk zijn voor 39% van de wereldwijde CO2-uitstoot. We kunnen dus niet anders dan positieve actie ondernemen om energie te besparen en efficiënter te worden. Hiertoe behoort ook de wetgeving die het gasgestookt verwarmen in woonhuizen vanaf 2025 in delen van Europa verbiedt, met als doel de CO2-uitstoot te verminderen. Ook projectontwikkelaars worden aangemoedigd de kracht van daglicht te benutten. Onderzoek toont aan dat dat onze afhankelijkheid van kunstlicht met maar liefst 20% kan verminderen. Door de kracht van natuurlijk licht te combineren met slimme oplossingen kunnen architecten veel efficiëntere ‘groene’ gebouwen realiseren, die het energieverbruik mogelijk met 50% kunnen verminderen en de CO2-uitstoot met 30%.
Als we het hebben over woonveiligheid, is criminaliteit die tegen het pand gericht is vaak het eerste waar we aan denken. En dat is ook logisch: inbraak is een van de meestvoorkomende misdrijven in Noord-Europa; in 2019 registreerde de politie in de EU meer dan 1,5 miljoen inbraken. Veiligheid is echter veel meer dan alleen je woning beschermen. Het omvat alles; van het zorgen dat gezinsleden veilig en beschermd zijn tot het alarmeren van huiseigenaren over schade aan hun huis. Slimme woonoplossingen en een connected huis bieden huiseigenaren gemoedsrust en volledige controle over hun eigendom, of ze nu thuis zijn of niet. Met slechts één druk op de knop van hun smartphone beschermen ze hun dierbaren; een hele geruststelling. Even checken of de kinderen veilig terug zijn van school terwijl u op kantoor bent, even peilen hoe het gaat met een ouder familielid terwijl u in een andere kamer aan het werk bent. Slimme thuisoplossingen zoals binnen- en buitencamera's kunnen samenwerken met automatische rolluiken en slimme zonwering. Samen verbeteren ze de woonveiligheid en bieden ze volledige gemoedsrust.
Het World Green Building Council (WGBC) stelt in zijn richtlijn voor gezond en gelukkig wonen ook, dat het inzetten van technologie – zoals zonwering – in warme weersomstandigheden voor comfort kan zorgen en de invloed van oververhitting met tot wel 90% kan verminderen.
De vrijheid om alle apparaten in huis te bekijken en te bedienen via één hub.
Voor meer comfort en veiligheid in en om het huis.
Volledige gemoedsrust, of u nu thuis bent of niet.
Ontdek meer over onze diensten
Neem contact op met ons team voor een informeel gesprek
Uitgebreide Somfy projecten database met brochures, technische documentatie en aansluitschema's.
Your product cannot be added to the cart. System error.