Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Controleer je huisbeveiliging vóór de vakantie

De vakantie is een tijd voor ontspanning en avontuur, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw huis veilig is terwijl je weg bent.

Met behulp van slimme technologie en een paar eenvoudige stappen kun je ontspannen en genieten van je vrije tijd, wetende dat jouw huis in veilige handen is. Hier geven wij enkele tips om jouw woning nog voor de vakantiedagen te beveiligen en de kans op inbraak en ongewenste gebeurtenissen te minimaliseren.

Installeer een slim huisalarm voor meer veiligheid

Een slim huisalarm is een effectieve oplossing om jouw huis veilig te houden als je weg bent. Met slimme sensoren en bewakingscamera's kun je jouw huis realtime in de gaten houden en direct een melding ontvangen als er iets verdachts gebeurt. Een slim huisalarm bedien je eenvoudig via je smartphone, waardoor je het huisalarm overal kunt monitoren en bedienen.

Maak gebruik van aanwezigheidssimulatie met behulp van slimme verlichting en zonwering

Door je aanwezigheid in jouw woning te simuleren met behulp van slimme verlichting en elektrische zonwering kun je potentiële inbrekers afschrikken. Programmeer de verlichting zo dat ze op verschillende tijdstippen overdag en 's avonds aan en uit gaan, om jouw normale routines na te bootsen. Daarnaast kun je met elektrische zonwering, gordijnen en rolluiken deze op verschillende tijdstippen openen en sluiten, waardoor de realistische indruk ontstaat dat er iemand thuis is.

Neem maatregelen om de tuin en bezittingen veilig te stellen

Voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk om de tuin en spullen goed af te sluiten om de kans op diefstal en schade te verkleinen. Zorg ervoor dat je alle tuin- en opslagdeuren goed afsluit en overweeg om op verschillende plekken in de tuin sensorgestuurde buitenverlichting te plaatsen voor extra bescherming. Daarnaast dien je alle waardevolle spullen, zoals fietsen, tuingereedschap, barbecues en tuinmeubilair, op slot te doen om te voorkomen dat deze worden gestolen.

Neem deel aan buurtsamenwerking voor meer veiligheid

Samenwerken met buren en meedoen aan buurtsamenwerking zoals de buurtapp kan een effectieve manier zijn om de veiligheid in jouw omgeving tijdens de vakantiedagen te vergroten. Door elkaar op de hoogte te houden van verdachte activiteiten of ongebruikelijke gebeurtenissen, kun je met je buren samenwerken om daarmee de kans op inbraak en criminaliteit te verkleinen. Vraag gerust aan je buren om af en toe jouw brievenbus leeg te maken en eventueel even een rondje in de tuin te maken en takken of andere zaken te verwijderen zodat deze er niet onbewoond uitziet.

Het beveiligen van jouw huis voor de vakantiedagen is een belangrijk onderdeel van het ontspannen en onbezorgd genieten van jouw vrije tijd. Met slimme maatregelen zoals de inzet van een woningalarm, aanwezigheidssimulatie met behulp van verlichting, rolluiken en zonwering verklein je de kans op inbraak. Maar ga dus ook een stap verder door je tuin af en toe te laten inspecteren door de buren en neem deel aan een buurtsamenwerking zoals een buurt Whatsapp groep. Hiermee creëer je voor jouzelf en je gezin een veiligere en meer ontspannen omgeving, wat zorgt voor een nog aangenamere vakantie.