Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Onbezorgd op reis: Somfy Protect houdt jouw woning veilig

Tijdens de vakantieperiode is je huis extra kwetsbaar voor inbraken. Somfy Protect biedt een compleet, draadloos alarmsysteem zonder abonnement voor optimale beveiliging. Ga onbezorgd op vakantie.

De kracht van Somfy Protect, hoe werkt het?

 

Somfy Protect bestaat uit een aantal draadloze componenten die in een systeem zorgdragen voor jouw huisbeveiliging. Een Protect configuratie bestaat uit een basispakket: Somfy Home Alarm Essential. Deze kun je aanvullen met onderstaande componenten, al naar wens en de grootte van je woning. Belangrijk te vermelden: met Somfy Protect heb je geen (duur) abonnement nodig.

 

Bewegingssensoren

Bewegingssensoren vormen de eerste verdedigingslinie van je huis. Deze sensoren detecteren beweging in specifieke gebieden en kunnen snel een potentiële inbreker signaleren. Dankzij geavanceerde technologie maken ze onderscheid tussen menselijke bewegingen en andere bewegingen, zoals die van huisdieren.

Inbraakmelders

Inbraakmelders worden strategisch geplaatst op deuren en ramen en reageren op ongeautoriseerde openingen. Zodra een deur of raam wordt geopend zonder toestemming, gaat het alarm onmiddellijk af. Dit schrikt inbrekers af en waarschuwt je direct via de Somfy Protect-app.

Camera's voor binnen en buiten

De beveiligingscamera's van Somfy Protect leveren live videobeelden en kunnen bij verdachte activiteiten automatisch video's opnemen. Dankzij nachtzichtfunctionaliteit bieden de camera's ook 's nachts een helder beeld. De beelden worden direct naar je smartphone gestuurd, zodat je altijd en overal op de hoogte bent van wat er bij je thuis gebeurt.

Rookmelders

Naast inbraakbeveiliging biedt Somfy Protect ook bescherming tegen brand. De rookmelders detecteren rookontwikkeling in een vroeg stadium en sturen direct een melding naar je telefoon, zodat je snel kunt handelen.

Sirene

De binnensirene is een krachtig afschrikmiddel. Wanneer het alarmsysteem wordt geactiveerd, gaat de sirene luid af, wat inbrekers afschrikt en buurtbewoners alarmeert. Dit maakt het voor een indringer moeilijk om ongezien te blijven.

Bedieningsgemak met de Somfy Protect-app

Een van de grootste voordelen van het Somfy Protect alarmsysteem is de eenvoudige bediening via de Somfy Protect-app. Deze gebruiksvriendelijke app stelt je in staat om het volledige systeem te beheren vanaf je smartphone, waar je ook bent. Hier zijn enkele handige functies van de app:

  • Real-time meldingen: Ontvang direct meldingen bij verdachte activiteiten.
  • Live videobeelden: Bekijk live videobeelden van je camera's om te zien wat er thuis gebeurt.
  • Scenario's instellen: Creëer automatische scenario's waarbij bijvoorbeeld je verlichting, zonwering of rolluiken op verschillende tijden in- en uitschakelen om de indruk te wekken dat je thuis bent.
  • Alarmbeheer: Schakel het alarm eenvoudig in of uit en bekijk de geschiedenis van alarmmeldingen.

Bovendien is de installatie van het Somfy Protect systeem plug & play, waardoor je eenvoudig en snel je huis kunt beveiligen zonder gedoe. Het systeem is volledig draadloos, waardoor je geen ingewikkelde bekabeling hoeft te installeren.

Slimme aanpassingen voor extra veiligheid

Naast het gebruik van het Somfy Protect alarmsysteem zijn er nog andere slimme manieren om je huis extra veilig te maken tijdens je afwezigheid. Hier zijn enkele tips:

  • Simulatie van aanwezigheid

Maak gebruik van de scenario's in de Somfy Protect-app om je huis bewoond te laten lijken. Stel bijvoorbeeld in dat de verlichting in verschillende kamers op willekeurige tijden aan- en uitgaat. Combineer dit met het automatisch openen en sluiten van zonwering of rolluiken. Potentiële inbrekers zullen denken dat er iemand thuis is.

  • Slimme verlichting

Gebruik slimme lampen die je op afstand kunt bedienen via je smartphone. Zet ze aan bij zonsondergang en uit bij zonsopgang, of stel een willekeurig schema in. Zo lijkt het alsof je dagelijkse routine gewoon doorgaat.

  • Goede buren

Vraag een vertrouwde buur om af en toe je post te verzamelen en een oogje in het zeil te houden. Een overvolle brievenbus is een duidelijk teken dat niemand thuis is. Een buur kan ook de vuilnisbak buiten zetten en weer binnenhalen om de indruk te wekken dat je thuis bent.

  • Bewegingssensoren voor buiten

Installeer bewegingssensoren met verlichting rondom je huis. Zodra iemand zich in de buurt van je woning begeeft, gaan de lichten aan. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken.

  • Regelmatige controle

Controleer regelmatig de status van je Somfy Protect systeem via de app. Zorg ervoor dat alle componenten correct werken en dat de batterijen van de draadloze apparaten niet bijna leeg zijn.

Somfy Protect: met een gerust gevoel van huis

Het Somfy Protect alarmsysteem biedt een uitgebreide en betrouwbare oplossing voor de beveiliging van je huis, vooral tijdens de vakantieperiode. Met een combinatie van bewegingssensoren, inbraakmelders, beveiligingscamera's, rookmelders en een krachtige sirene, allemaal bediend via de handige Somfy Protect-app, kun je met een gerust hart op vakantie gaan.

De draadloze, plug & play installatie en het feit dat er geen abonnement nodig is, maken het systeem extra aantrekkelijk.

Slimme aanpassingen zoals aanwezigheidssimulatie en goede buren zorgen ervoor dat je woning nog beter beschermd is. Veiligheid hoeft geen zorgen te zijn, zelfs niet als je ver van huis bent. Geniet van je vakantie, wetende dat Somfy Protect waakt over jouw huis.

Voor meer informatie en het bestellen van je eigen Somfy Protect alarmsysteem, lees onze keuzehulp of bekijk de producten en packs aanbiedingen in de Somfy shop.

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive