Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Geniet van comfort en duurzaamheid met zonwering op zonne-energie

Ben je een huiseigenaar die steeds op zoek is naar slimme, duurzame oplossingen voor je woning? Zonwering met solar technologie voor verticale screens en uitvalschermen biedt je vele voordelen!

somfy-solar-powered-motor-screen-home-facade-solar-panel

Zonwering met solar technologie biedt je de perfecte combinatie van comfort, efficiëntie en milieuvriendelijkheid. In deze blogpost ontdek je de vele voordelen van verticale screens en uitvalzonwering op zonne-energie, evenals praktische tips voor installatie en gebruik.

De toekomst van zonwering is zonne-energie

De zon is een eindeloze bron van energie. Door te kiezen voor zonne-energie, ben je niet langer afhankelijk van het publieke stroomnetwerk en kun je volledig zelfvoorzienend zijn. Met Somfy's nieuwste solar oplossingen worden jouw screens aangedreven door daglicht. Dit betekent natuurlijke energie met de kwaliteit en het comfort die je van Somfy gewend bent.

Ontdek de voordelen van zonwering op zonne-energie

Eenvoudige installatie

Een van de grootste voordelen van zonwering op zonne-energie is de eenvoudige installatie. Omdat er geen netstroom nodig is, is bekabeling overbodig. Dit betekent veel minder ingrijpende werkzaamheden aan de gevel of woning. Je kunt snel genieten van je nieuwe zonwering zonder gedoe.

Betrouwbaar en duurzaam

Somfy's solar oplossingen zijn ontworpen om betrouwbaar en duurzaam te zijn. De motor en de zonwering zijn voorzien van vorstbescherming en obstakeldetectie. Daarnaast zorgt de soft start & stop-functie voor een langere levensduur en stille werking. Met 7 jaar fabrieksgarantie op Somfy solar oplossingen kun je met een gerust hart genieten van je investering.

Duurzaamheid

Met een Somfy motor op zonne-energie voor je zonwering kies je voor een ACT FOR GREEN systeem. Deze ecocertificering garandeert dat elk product gedurende de hele levenscyclus een lage impact heeft op het milieu. Bovendien kun je je stroomverbruik verlagen. Elektrische rolluiken, die gemiddeld twee keer per dag worden gebruikt, verbruiken een minimale hoeveelheid elektriciteit.

Somfy streeft naar 100% Act for Green. Alle nieuwe producten zullen dit label dragen, waardoor je zeker weet dat je een milieuvriendelijke keuze maakt.

Gemak en efficiëntie

Je kunt je zonwering op zonne-energie op verschillende manieren bedienen, bijvoorbeeld met een afstandsbediening, muurschakelaar, smartphone of zelfs je stemassistent. In combinatie met sensoren kun je je zonwering programmeren om te reageren op buitenomstandigheden. Bijvoorbeeld, zodra de temperatuur binnenshuis hoger wordt dan 25°C, rolt je zonwering automatisch uit. In de winter laat je de zonwering oprollen om de warmte binnen te laten en sluit je deze wanneer de zon ondergaat, zodat de warmte 's avonds binnen blijft.

Zo werkt zonwering op zonne-energie

Zonwering op zonne-energie wordt aangedreven door een ingebouwde elektromotor. De motor wordt gevoed via het zonnepaneel, dat het licht opvangt en omzet in elektrische energie, ongeacht de sterkte van het zonlicht. De opgewekte energie wordt opgeslagen in de batterij, waardoor je altijd toegang hebt tot de benodigde energie. Het zonlicht hoeft niet rechtstreeks op het zonnepaneel te schijnen om energie op te wekken; natuurlijk daglicht is voldoende om de batterij op te laden.

Hoe bedien je jouw zonwering op zonne-energie?

Met de TaHoma® switch Smart Control

Start je favoriete dagelijkse routines met één aanraking dankzij de twee gepersonaliseerde scenario-startknoppen. Hiermee kun je eenvoudig je zonwering bedienen en automatiseren. Maar de TaHoma switch is vooral het hart, de controlekamer van jouw slimme woning. De hub waar je niet alleen je zonwering op kunt aansluiten maar ook allerlei andere producten, zelfs die van andere partnermerken.

Met de TaHoma® app

Bedien al je zonwering op zonne-energie vanaf je smartphone, thuis of onderweg. Met de programmeerfunctie of sensor kun je de bediening volledig automatiseren, zodat je altijd geniet van optimaal comfort.

Met een spraakassistent

Bedien je zonwering op zonne-energie met een compatibele spraakassistent. Dit maakt het nog eenvoudiger om je zonwering te beheren, zelfs als je je handen vol hebt.

Met een afstandsbediening of wandschakelaar

Met het assortiment Situo afstandsbedieningen kun je meerdere zonweringen tegelijk bedienen. Daarnaast kun je kiezen voor de Smoove wandschakelaar om ze individueel te bedienen, waardoor je altijd de volledige controle hebt over je zonwering.

Ben je op zoek naar rolluiken op zonne-energie?

In dit artikel spraken we even over de mogelijkheden en de werking van verticale screens en uitvalzonwering op zonne-energie. Maar wist je dat Somfy ook de perfecte oplossing heeft voor rolluiken op zonne-energie? De technologie hierin staat niet stil, we staan nog maar aan het begin. Volg ons op Facebook, Instagram of beter nog: schrijf je in via onze maandelijkse nieuwsbrief en je blijft steeds op de hoogte van de ontwikkelingen.

Conclusie

Zonwering op zonne-energie biedt huiseigenaren een slimme, duurzame oplossing voor het beheren van licht en warmte in huis. Met de eenvoudige installatie, betrouwbaarheid, duurzaamheid en het gemak dat Somfy's solar oplossingen bieden, kun je niet alleen genieten van optimaal comfort maar ook bijdragen aan een beter milieu.

Wil je meer weten over hoe je jouw woning kunt verbeteren met zonwering op zonne-energie? Neem contact op met een van onze experts en ontdek hoe je je huis nog comfortabeler en duurzamer kunt maken.

Start vandaag nog met het genieten van de voordelen van zonwering op zonne-energie en ervaar zelf het verschil!

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive