Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Maak de tuin met slimme technologie klaar voor warmere dagen

De zomerse warmte komt eraan! Heerlijk natuurlijk maar je tuin onderhouden in de brandende zon is soms geen pretje. Maar wist je dat er slimme technologie bestaat die je hiervoor kunt inzetten?

Nu de zomerhitte zijn hoogtepunt bereikt, kunnen tuinieren en buitenactiviteiten een uitdaging zijn. Maar met de toenemende beschikbaarheid van slimme technologie die in de tuin kan worden gebruikt, kun je zelfs op de warmste dagen jouw leven gemakkelijker en aangenamer maken. Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop slimme technologie tuinieren en het buitenleven handiger en beheersbaarder kan maken.

Irrigatie met slimme systemen

Om de tuin in de zomer groen en weelderig te houden, is regelmatig water geven en sproeien nodig. Maar dat is een klusje die we nogal eens vergeten of we geven juist teveel water. Met slimme irrigatiesystemen kun je de bewatering automatiseren op basis van weersomstandigheden en bodemvocht. Je kunt de bewatering ook vanaf je smartphone bedienen, waardoor je de instellingen ook gemakkelijk kunt aanpassen als je niet thuis bent.

Slimme sensoren voor weer en bodem

Door slimme sensoren te gebruiken die de weersomstandigheden en het bodemvocht monitoren, kun je waardevolle informatie verkrijgen om jouw tuinonderhoud te optimaliseren. Deze sensoren kunnen je waarschuwen voor extreme hitte of droogte, zodat je stappen kunt ondernemen om jouw planten te beschermen. Ze geven ook inzicht of er teveel of juist te weinig water is gegeven op basis van de bodemvochtigheid.

Slimme zonneschermen

Om tijdens de intense zomerzon een comfortabel buitenklimaat te creëren, kunnen slimme zonweringen van onschatbare waarde zijn. Met behulp van sensoren en automatische besturing kun je de stand van je zonneschermen aanpassen om daarmee de zonnestralen te blokkeren wanneer deze het sterkst zijn, zodat jouw buitenruimte koel en schaduwrijk blijft.

Naast een welkome schaduw kan een terrasoverkapping ook een natuurlijke plek worden om vrienden te ontmoeten onder het genot van een lekker hapje en een verfrissend drankje. Mocht het extreem warm zijn, investeer dan in een slimme ventilator met ingebouwde batterij die gemakkelijk naar het terras kan worden verplaatst en voor de broodnodige verkoeling kan zorgen.

Robotmaaier voor je gazon

Het gazon netjes en goed onderhouden houden kan in de zomer een uitdaging zijn, vooral als het warm is. Met een robotmaaier kun je echter de noodzaak van handmatig maaien elimineren. Deze slimme apparaten kunnen worden geprogrammeerd om het gras regelmatig op ingestelde tijden te maaien en jouw gazon in topconditie te houden zonder dat jij maar een vinger hoeft uit te steken.

Slimme buitenverlichting

Om ook in de avonduren een sfeervol en functioneel buitenklimaat te creëren, kan slimme verlichting een grote hulp zijn. Door gebruik te maken van timerfuncties of bewegingssensoren regel je op een energiezuinige en praktische manier de verlichting voor jouw tuin en terras. Compleet met een draagbare, draadloze speaker en de buitenomgeving wordt nog aangenamer.

Door slimme tuiniertechnologie in je buitenomgeving te integreren, kunnen jouw zomerdagen veel gemakkelijker en aangenamer worden. Met automatische bewatering, slimme sensoren voor weer en bodem, zonwering, robotmaaiers en buitenverlichting creëer je een tuin die zowel mooi als functioneel is en tegelijkertijd tijd en energie bespaart in de hete zomerzon.

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive