Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Slim wonen begint bij Somfy

Transformeer je huis met de Somfy TaHoma switch. Bespaar energie, verhoog je comfort en verbeter de veiligheid in huis met slimme, eenvoudig te bedienen scenario's en sensoren.

Gemakkelijker en comfortabeler wonen staat voorop met de slimme oplossingen van Somfy. Of het nu gaat om het automatisch openen van je gordijnen, het instellen van de perfecte temperatuur, of het verhogen van de veiligheid in huis, Somfy biedt de tools om jouw leven eenvoudiger en efficiënter te maken. Met de TaHoma switch van Somfy beheer je alles centraal, van je zonwering tot je verlichting, waardoor je niet alleen gemak ervaart, maar ook bespaart op energiekosten.

Bespaar energie in zomer en winter

Energie besparen en tegelijkertijd genieten van een aangenaam binnenklimaat? Met de TaHoma switch en de bijbehorende sensoren van Somfy is dat heel eenvoudig. De zonsensor zorgt ervoor dat je zonwering automatisch zakt zodra de zon fel begint te schijnen, waardoor je huis koel blijft zonder dat je de airco aan hoeft te zetten. In de winter helpt de temperatuursensor door automatisch de rolluiken en gordijnen te openen zodra de zon opkomt, zodat die heerlijke warmte van de zon je huis binnenstroomt. Dit slimme systeem kan je helpen tot wel 10% te besparen op je energierekening*.

Veiligheid in een handomdraai

Een veilig thuis is goud waard. Somfy maakt het eenvoudig om je huis veiliger te maken zonder ingewikkelde installaties. Dankzij de bewegingssensor en openingssensor weet je altijd wanneer er iemand je huis binnendringt. In combinatie met de TaHoma switch kun je bijvoorbeeld een scenario instellen waarbij alle lichten aangaan en de rolluiken omhoog gaan zodra de bewegingssensor een onverwachte beweging detecteert. Dit schrikt indringers af en geeft jou een veiliger gevoel, of je nu thuis bent of onderweg. Of wat dacht je van onze rookmelders? Die alarmeert jou bij rookdetectie met een eigen sirene en directe push-melding op je telefoon.

Alles in één: slimme integratie met jouw favoriete merken

De TaHoma switch is niet alleen een stand-alone oplossing, maar werkt ook naadloos samen met meer dan 300 Smart Home-producten van andere topmerken zoals Philips Hue, Sonos, Netatmo en Velux. Dit betekent dat je jouw slimme huis volledig naar wens kunt personaliseren. Stel bijvoorbeeld een scenario in waarbij de verlichting, muziek en temperatuur automatisch worden aangepast op het moment dat je thuiskomt.

Slimme scenario’s voor een comfortabel en veilig huis

Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt en je gordijnen automatisch opengaan terwijl de temperatuur in je woonkamer alvast opwarmt naar jouw ideale temperatuur. De TaHoma switch maakt dit mogelijk. Zelfs wanneer je niet thuis bent, simuleert het systeem jouw aanwezigheid door op vooraf ingestelde tijden lichten aan en uit te schakelen en gordijnen te openen en te sluiten. Wat nog beter is: je kunt deze scenario's volledig aanpassen aan jouw wensen. Wil je het schema aanpassen of tijdelijk overrulen? Dat kan eenvoudig via de app, zodat jouw huis altijd reageert op jouw behoeften en leefstijl.

Maak je huis slimmer met Somfy

Somfy biedt meer dan alleen comfort en gemak; het geeft je de permanente controle over je hele huis, waar je ook bent en op elk moment. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat het op een dag plots hard gaat waaien, jij bent even niet thuis en je bedenkt dat de zonneschermen nog niet gesloten zijn. Geen zorgen, de Somfy windsensor beschermt jouw buitenzonwering bij harde wind en stuurt deze automatisch omhoog of naar binnen.

Kortom, met de TaHoma switch en de slimme sensoren van Somfy hoef je je nooit meer zorgen te maken over het klimaat in huis of de veiligheid ervan. Je bespaart energie, verhoogt je comfort en zorgt voor een veilige woonomgeving. Begin vandaag nog met het slimmer maken van jouw huis en ontdek de voordelen van een volledig geïntegreerd en geautomatiseerd huishouden met Somfy.

* bron: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/isolerende-raambekleding/

Ga verder

Keuzehulp TaHoma smart home

  • TaHoma + app

    Doe jezelf een plezier en ervaar zelf hoe de TaHoma switch van Somfy je leven kan veranderen. Ontdek de mogelijkheden en creëer jouw perfecte slimme huis.

Wil je meer weten en een demonstratie zien? Ga naar je lokale Somfy dealer.

of
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.